- اسمیت، آنتونی(1383)، فرهنگ، اجتماع و سرزمین: سیاست قومیت و ناسیونالیسم، ترجمه نورالدین قیصری، فصلنامه مطالعات ملی، شماره 4.
- برتون، رولان(1380)، قوم شناسی سیاسی، ترجمه ناصر فکوهی، نشر نی
- بلوکباشی، علی(1392)، آشپز و آشپزخانه: پژوهشی انسانشناختی در تاریخ اجتماعی هنر آشپزی، تهران: نشر فرهنگ جاوید
- بلوکباشی، علی(1396)، مدخل بلند خوراک در دایره المعارف بزرگ اسلامی، ج 23، صص 132-161
- بوردیو، پی یر(1390)، تمایز، نقد اجتماعی و قضاو تهای ذوقی، ترجمه حسن چاوشیان، تهران: ثالث
- بیتس، دانیل ؛ پلاگ، فرد(1375)، انسانشناسی فرهنگی، ترجمه محسن ثلاثی، چاپ اول، تهران: انتشارات علمی
- خزاعی، راضیه، (1383)، انسان شناسی خوراک و بدن، جنسیت، معناو قدرت، نامه انسان شناسی، دوره اول، شماره 5
- دیگار، ژان پیر (1369)، فنون کوچ نشینان بختیاری، ترجمه اصغر کریمی، مشهد:آستان قدس رضوی
- رید، ئولین(1363). انسان در عصر توحش، ترجمه محمود عنایت، تهران: انتشارات هاشمی.
- سوزوکی، یوکو(1374)، فرهنگ و سیستم اجتماعی عشایر دشمن زیاری بررسی تکنولوژی خوراک در ده آبریز، رساله کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران
- طبیبی،حشمت الله(1378)، جامعه شناسی و مردم شناسی ایلات و عشایر، چاپ اول، تهران: انتشارات دانشگاه تهران
- علیزاده اقدم، محمدباقر (1389)، تحلیل جامعه شناختی سبک غذایی شهروندان تبریزی، رفاه اجتماعی، شماره 44
- قادرزاده، امید ؛ (1392)، مطالعه کیفی دلالتهای معنایی غذا و تناول آن نزد زنان، نشریه زن در توسعه و سیاست، دوره 11، شماره 2
- گاربارینو، مروین(1377)، نظریههای مردم شناسی، ترجمه عباس محمدی اصل، چاپ اول، تهران: نشر دانشگاه تهران،
- محلاتی، صلاح الدین (1380)، فرهنگ، اقتصاد، سیاست و نظام غذایی، مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، تابستان و پاییز
- نوابخش، مهرداد؛ مثنی، ابوذر(1390)، بررسی جامعه شناختی تحولات تغذیه در جوامع معاصر، مجله علوم غذایی و تغذیه، شماره 1
- ودادهیر، ابوعلی ؛محمد چغلوند، جلال الدین رفیع فر، نسرین امیدوار (1393)، نظام غذایی بومی- سنتی: پژوهشی مردم شناختی در میان قوم لک در مناطق روستایی و عشایری استان لرستان، مجله توسعه روستایی، دوره ششم، شماره 1
- Abercrombie, N.; Loughurst, B , (2007), Dictionary of Media Studies, London: Penguin Reference Library
- Beardsworth, A.; Keil, T., (1997), Sociology on the Menu, An Invitation to, the Study of Food and Society, London: Routledge
- Fischler, C., (1988), Food, Self and Identity, Social Science Information
- Macbethm H; Maccancy, J.,(2004), Researching Food Habits: Methods and Problems
- Ochs, E.; Pontercorvo, C.; Fasulo, (1996), Socializing Taste, Ethnos
- Richards, Audrey, (1932) Hunger and Work in a Savage Tribe: A Functional Study of Nutrition among the Southern Bantu. London: Routledge & Kegan Paul
- Richards, Audrey, (1939) Land, Labour and Diet in Northern Rhodesia: and Economic Study of the Bemba Tribe. Oxford: Oxford University Press.
- Valentine, G., (1999), Eating in: Home, Consumption and Identity, Sociological Review, 47 (3): 491-524